Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Pentru imprimantele si multifunctionalele inkjet exista pe piata 2 tipuri de cartuse:

  • cele standard sunt cele cu capacitatea mai mica ( cartusele initiale ale imprimantei, cele care sunt montate pe imprimanta noua cand o cumparati )
  • cele XL, sunt cele de mare capacitate ( identice la dimensiune cu cele standard pentru a putea incapea in locasul imprimantei, dar care au buretele absorbant din interior mai mare pentru a absorbi mai multa cerneala, deci un numar de pagini mai mare la printare )

Cartusele de capacitate mare, de obicei au in codul lor literele XL in cazul cartuselor HP si uneori la Lexmark  (ex. HP 301XL, HP 21XL, Lexmark 43XL, Lexmark 44XL ), dar exista si cazuri de cartuse Lexmark unde varianta standard se numeste Lexmark 32 iar varianta XL se numeste Lexmark 34, varianta standard se numeste Lexmark 33 iar varianta XL se numeste Lexmark 35 ).  La fel se intampla si in cazul cartuselor Canon unde varianta de cartus negru standard se numeste PG37 iar aceeasi varianta XL se numeste PG40, varianta color standard se numeste CL38 iar varianta color XL se numeste CL41...varianta de cartus negru standard se numeste PG510 iar aceeasi varianta XL se numeste PG512, varianta color standard se numeste CL511 iar varianta color XL se numeste CL513...etc...). In general, la toate imprimantele in cartea tehnica sunt trecute atat modelele de cartuse standard cat si modelele de cartuse XL. Ne puteti contacta oricand pentru suport si relatii. 

Am facut niste comparatii intre cele 2 tipuri, ca sa va ajutam sa alegeti.

Luam  cazul cartuselor HP 301 negre :

1. HP 301 negru standard costa 59 ron si pot tipari 190 pagini. Rezulta un pret pe pagina tiparita de 0,31 ron.

2. HP 301XL negru costa 75 ron si pot tipari 480 pagini. Rezulta un pret pe pagina tiparita de 0,15 ron.

Luam cazul cartuselor HP 301 color :

1. HP 301 color standard costa 69 ron si pot tipari 165 pagini. Rezulta un pret pe pagina tiparita de 0,42 ron.

2. HP 301XL color costa 85 ron si pot tipari 330 pagini. Rezulta un pret pe pagina tiparita de 0,25 ron.

Aproximativ aceleasi preturi pe pagina tiparita le gasiti si la HP 300 standard si XL, HP 901, HP 920, etc.

Foarte rapid observam ca desi initial se achita mai mult pe cartusele de capacitate mare, adica cele XL, pretul pe pagina tiparita scade cu aproximativ 50% atat la cartusele negre cat si la cele color.

In concluzie, pentru a economisi bani, va sfatuim sa cumparati cartuse XL pentru imprimanta sau multifunctionala dvs.

Comentarii

Articole similare

Cerneala Dye sau Pigment ?
Cerneala DYE ( numita si pe baza de apa sau baza de colorant ): Acest tip de cerneala foloseste o solutie pe baza de apa iar culoarea se dizolva mult mai bine in amestecul de apa decat daca ar fi...